Spoke

My Pa het die ou tagtigs Audi in die garage parkeer en my Ma het uitgeklim met haar groot bos sleutels om die deur tussen die garage en die huis oop te sluit. ‘n Ritueel wat ons almal seker duisende kere al deurgegaan het sonder enige voorval. In daai tyd was dit so dat my Pa die enjin moes gaan aan sit vir elektrisiteit. So na ons in die huis instap was als gevou in donker. Ons was almal lus om gou gou in die bed te klim. Ons was nooit noodwendig bang om in die donker te stap nie, dit was tog ons eie vriendelike donker behalwe vir hierdie een aand toe ons instap en geraas hoor. Die rustigheid wat die plaas pad oor my gebring het was weg.

Verward het ons stil gaan staan om te luister waar presies die geraas was. Die kombuis of die sitkamer, so het dit geklink. Ewe skielik  was die afstand van die garage deur na die kombuis oneindig lank en die donker bedreigend. Met die hulp van stadig loop en voel voel met ons hande en dalk ‘n flits wat my ma  beet gekry het, het ons stadig en onseker na die kombuis se kant toe beweeg. Borde breek en ‘n onaardse gehoet-hoet het ons begroet. My ma het iets gesê van ‘n spook. Ek was so bang want natuurlik het ek nog nooit ‘n spook gesien nie. My ma moes seker gegrap het, maar vir my was niks snaaks nie. Waar is my Pa se pistool?

Uiteindelik het my Pa die enjin aangekry en ingekom om langs ons te staan. Vereers was ons gevries in ‘n poging om besluit wat nou eintlik hier aan gaan en wie of wat het by ons huis ingekom sonder toestemming. Terwyl ek en my Ma stil staan het my Pa vorentoe beweeg en agter die laaikas het hy iets gevang. ‘n Uil wat op een of ander manier in ons huis ingekom het. Verduisterd en verlig het ons na die nageslag van die Dinosourus gekyk. Nou was die spoke weg en die uil het weggevlieg na my pa hom by die deur uit gegooi het. My Pa was tog my held gewees daai aand.

2 gedagtes oor “Spoke”

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

w

Connecting to %s